Gå til forside

ALFABO fortsætter med lavt administrationsbidrag

Endnu engang kan ALFABO holde administrationsomkostningerne nede - og dermed også huslejen i ro

Nyhed

dato

28.06.2024

I ALFABO arbejdes der konstant på at gøre driften så effektiv, så beboerne får mest muligt ud af deres husleje.

Derfor var bestyrelsesformand Bent Jacobsen og direktør Erik Lønne Gottfredsen glade og tilfredse, da de ved boligselskabets årlige repræsentantskabsmøde, som i år blev afholdt den 27. juni, kunne præsentere årets resultat.

Det er endnu engang lykkedes at holde administrationsomkostningerne nede - og dermed også huslejen på lavest mulige niveau.

Administrationsbidraget pr. bolig var i 2023 på 2.999 kr. hvilket er væsentligt mindre end landsgennemsnittet, som ifølge Landsbyggefonden er på 5.223 kr.

Desuden er afdelingernes gennemsnitlige effektivitet på 90%.

”Disse nøgletal viser os, at ALFABO drives effektivt, og at der er stor fokus på omkostningerne,” siger Erik Lønne Gottfredsen og fortæller videre, at det at være selvstændig og lokal betyder, at ALFABO endnu bedre kan tilpasse service til de omgivelser og de kommuner, boligorganisationen er i.

Overskud
Udover et lavt administrationsbidrag og høj effektivitet kommer ALFABO for 5. år i træk ud med sorte tal på bundlinjen.

”Det er et meget tilfredsstillende resultat, som vi er stolte af. Vi driver en meget omkostningsbevidst administration til glæde for vores mange beboere,” siger Erik Lønne Gottfredsen.

”For ALFABO er det vigtigt, at vi kan tilbyde boliger af høj kvalitet til særdeles konkurrencedygtige priser og boliger, som alle har råd til at bo i. Derfor glæder det mig, at vi holder os til den kurs, vi har sat. Højest mulig bokvalitet til den lavest mulige leje,” tilføjer Bent Jacobsen.

På repræsentantskabsmødet blev ALFABOs mange nye byggerier og renoveringsprojekter fremhævet. Frem mod 2028 skal ALFABO bygge og renovere for 1.750 mia. kr. Der er blandt andet renoveringsprojekter i gang i Munkebo, Korshusene, Lindehaven og Kløvervej. Og i løbet af de næste måneder er der blandt andet indflytning i nye og attraktive boliger i Jægergårdsparken i Hedensted Kommune og seniorbofællesskabet Bøgeparken i Christiansfeld. Desuden er der nye byggerier på vej i Kolding, Grindsted, Løsning, Ølholm og Stenderup.

” Vi skal bygge gode boliger. Vi skal skabe gode, stærke fællesskaber. Og så skal vi selvfølgelig blive ved med at skue fremad og være på udkig efter nye samarbejdsmuligheder,” siger Bent Jacobsen.