I øjeblikket knokler håndværkerne for at gøre boligorganisationen ALFABOs 39 almene boliger i Brørup i Vejen Kommune klar. Og på trods af at boligerne først er indflytningsklar 1. oktober i år, så er der allerede rift om dem.

Flere af de 39 moderne boliger, som henvender sig til både familier og seniorer, er på nuværende tidspunkt reserveret, fortæller Bent Jacobsen, der er formand for ALFABO.

"Vi har mange interesserede, og der kommer hele tiden flere til, så jeg er sikker på, at de hurtigt bliver fuldt udlejet."

De almene fordele
For Bent Jacobsen er den store interesse et vink om, at der er stor efterspørgsel på ALFABOs boliger.

”For ALFABO er det vigtigt, at vi kan tilbyde boliger til særdeles konkurrencedygtige priser og boliger, som alle har råd til at bo i. Vi udlejer boliger af høj kvalitet med effektiv og forsvarlig drift til gavn for vores beboere og samarbejdspartnere,” siger han og tilføjer:

”Desuden er der mange, som er blevet opmærksomme på de mange fordele, der er ved at bo alment,” siger han og nævner blandt andet, at ingen skal tjene penge på udlejningen, der er ingen ekstraudgifter, og beboerne skal ikke selv vedligeholde bygninger og grønne områder.

Den store efterspørgsel på ALFABOs boliger betyder, at der i løbet af de kommende år er flere boliger på vej hos ALFABO. I 2024 forventes blandt andet mere end 30 nye boliger at stå klar i Hedensted Kommune.

”I Hedensted er der både behov og et udviklingspotentiale for almene boliger. Men vi vil gerne ind i flere kommuner og har allerede nu flere projekter i støbeskeen,” siger Bent Jacobsen.

Egen byggeafdeling
Ifølge Bent Jacobsen har det stor betydning for ALFABOs mange projekter, at boligselskabet råder over egen byggeafdeling, som blandt andet står for projektudvikling og overblik i forhold til de mange byggerier.

“Det er en kæmpe fordel, fordi vi ikke er afhængige af andre. Vi har selv styr på, hvad der foregår på byggepladserne. Og så kan vi hurtigt få afprøvet de mange idéer, som vi hele tiden får,” siger han.

ALFABO har i øjeblikket over 4.000 boliger i henholdsvis Kolding, Bogense, Vejen, Grindsted, Varde og Ansager. Boligorganisationen har administration og byggeafdeling i Kolding samt tre servicecentre, som betjener beboerne.

Smedeparken

Boligerne i Smedeparken, som er indflytningsklar til oktober, spænder fra 2 til 4 rum med boligarealer fra 75-107 m2, desuden er der enten privat have med terrasse eller altan til hvert enkelt lejemål.