Siden Inger Irene Hansen var ganske lille, har hun altid drømt om at tilbringe julenat på hyrdernes mark i Betlehem. Og havde det ikke været for stigende coronasmitte, så var drømmen også gået i opfyldelse i år.

Nu er turen udskudt til bedre tider, og Inger Irene fik en idé, da hun sad og strikkede trøjer til et velgørenhedsprojekt og så et program i fjernsynet om næstekærlighed.

”De penge, som jeg skulle bruge på turen til Israel, ville jeg bruge på at holde juleaften for enlige forældre og børn,” fortæller hun.

Inger Irene bor i ALFABOs afdeling Munkensdam, som består af 30 ældreboliger og dertilhørende fælleshus, hvor den fælles juleaften skal afholdes med hensyn til alle coronarestriktioner.

Overvældende opbakning
Inger Irene fortæller, at der blot skulle et enkelt opslag på Facebook til, før der kom mails fra enlige forældre med børn og andre voksne, som ellers havde udsigt til en juleaften alene.

Men det, der overrasker hende mest, er den store opbakning og støtte, som nærmest er væltet ind fra virksomheder og private, der ønsker at støtte Inger Irenes juleaften med alt lige fra gaver, et juletræ, bordpynt til julevin og godter.

”Det er helt overvældende, og det glæder mig at se, at vi stadig kan tænke på andre end os selv,” siger Inger Irene, der altid har sat en ære i at hjælpe andre. Hun er formand for Munkensdams afdelingsbestyrelse og er med til at arrangere blandt andet banko og fællesspisning for de øvrige beboere.

Inger Irene laver maden
Inger Irene er oprindeligt uddannet kok og glæder sig til, at hun selv skal stå for hele julemenuen, som kommer til at stå på både and, flæskesteg og risalamande.

”Jeg har også tænkt mig, at lave frikadeller til børnene. Det plejer at falde i god jord,” siger Inger Irene, der selv har to børn og fem børnebørn, som hun plejer at holde jul med.

”Men da jeg tidligere på året meddelte dem, at jeg skulle til Israel hen over julen, så har de nået at lave andre planer i år.”

I Munkensdams fælleshus er der plads til 30 personer. Inger Irene regner med, at der vil komme omkring 20 personer til juleaften.

 

Har du lyst til at deltage i Inger Irene Hansens juleaften for enlige, så er du velkommen til at skrive en mail til hende.

Du er også velkommen til at sende hende en mail, hvis du ønsker at give et bidrag:

Ingerhansen1955@hotmail.com

Inger Irene Hansen

Inger Irene Hansen glæder sig til at holde juleaften for enlige.