Afmærket rute gennem Munkevænget

ALFABO har fået afmærket tre gangruter i Munkevænget, for at skabe forbindelse mellem vores forskellige afdelinger og den øvrige bydel i området. Ruterne er desuden en del af vores arbejde med FNs verdensmål nr. 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.

Der er opmærket tre ruter, som er henholdsvis 2,3 km (blå rute), 2,7 km (rød rute) og 3,1 km (sort rute). Mærkningen af ruterne er inspireret af skisporten, hvorfra vi kender de blå, røde og sorte pister, som tilkendegiver sværhedsgraden. I ALFABO skal der være plads til alle. Derfor har vi markeret tre stier, alt efter hvor godt gående du er.

Alle tre ruter er cirkulære, det vil sige at de starter og slutter samme sted. De har alle Munkebo som fællesstræk, hvor de går forbi hjertet af Munkebo ved legepladsen og fælleshuset Den Grønne Gren. Da ruterne er cirkulære, kan man påbegynde ruten, hvorfra man selv ønsker. 

Ruterne er planlagt ud fra eksisterende stier og overholder Kolding Kommunes regulativ for afmærkede stier og ruter. Afmærkningspælene er lavet af egetræ, hvorpå ALFABOs logo og pile, der indikerer retningen, er påsat. Pælene isat af Holms Anlægsgartneri ApS og sponseret af Kolding Kommune Bydelspulje, Nordea Fonden og ALFABO.

 

Se billeder fra ruterne og den smukke efterårsnatur herunder.

Vi ønsker jer alle en god tur.

 

Blå rute

Ruten går gennem den centrale del af Munkebo, forbi Munkevænget skole og plejehjemmet Olivenhaven. Fra plejehjemmet går ruten gennem Olivenvej og bagom de hyggelige haver ved Olivenvejs rækkehuse. Ruten går gennem en lille skov bag boldbanen og hen langs boldbanen ved Munkevænget skole. Herefter går ruten gennem den nordlige del af Munkebo og fra Palmealle ned gennem den centrale del af Munkebo og til Den grønne gren.

Den Grønne Gren i Munkebo er det uofficielle udgangspunkt for alle tre ruter. Her er der mulighed for at tage et hvil og tanke vand op ved vandhanen bag fælleshuset.

 

 

Rød rute

Ligesom den blå rute, går den røde rute gennem den centrale del af Munkebo. Ruten drejer herefter ned forbi den østlige side af Munkevængets skole og fortsætter ned langs ALFABOs afdeling Korshusene. For enden af Korshusene går ruten ind bagom rækkehusene og langs den sydlige del af Bispevænget. Ruten fortsætter rundt om Bispevænget og møder igen den blå rute ved Olivenvej og bagom boldbanen. Ruten fortsætter sammen med blå rute herfra og hen til Den Grønne Gren og legepladsen i Munkebo.

Smalle passager, ujævnt terræn, stejle bakker og trapper undervejs kan gøre det vanskeligt for gangbesværede at følge den røde og sorte rute.

 

 

Sort rute

Den sorte rute går ligeledes gennem den centrale del af Munkebo og følger den røde rute ned langs Korshusene. Ruten fortsætter herfra sydpå ned til svinget ved Galgebjergvej, hvor en lille sti går mod vest. Stien tager dig gennem skov og smuk natur ned gennem Alpedalen. Stien slutter ved Agertoften, hvorfra ruten går nordpå op ad den stejle Agertoft og smuk natur og dyreliv på marken langs bakken. Ruten slår et knæk for enden af den stejle bakke ind ad Bispevængets lukkede vej. Herefter slutter den sorte rute sig til den røde og blå rute, og går bagom rækkehusene på Olivenvej og gennem den nordlige del af Munkebo og til sidst hen langs legepladsen og forbi Den Grønne Gren.