Nyt boligområde i det østlige Ansager

Beliggenhed

bo i nær kontakt med naturen

Det er et ønske, at boligprojektet i stor stil kommer til at fremstår som en grøn bebyggelse. Der parkeres således ude langs Hejrevej, for dermed at holde området stort set bilfrit. Alle adgangsveje til boligerne etableres således som grusveje og fælles grønne områder rundt langs bebyggelsen laves med bevoksning efter princippet ”vild med vilje”. Begge dele er med til at give en hyggelige ”kolonihave” stemning samt underbygge gode bæredygtige principper, som fx naturlig nedsivning af regnvand og et rigt dyreliv. 

Det er ligeledes hensigten, at der med projektet bliver skabt en socialt bæredygtig boligbebyggelse, hvor beboerne kender hinanden og kommer hinanden ved. Man bor tæt på hinanden og i projektet er der også flere steder forsøgt, at ”viske” nogle af grænserne mellem det private og det offentlige rum lidt ud. 

Med arkitekturen er det tilstræbt, at der anvendes gode naturlige og langtidsholdbare materialer, der i farver og tekstur vil fremstå harmoniske i forhold til den områdets naturlige karakter. Husene kommer således til at fremstå med facader i lyse gyldne og varme brune mursten med fine detaljer, som fx recesmurværk. Tagene etableres som slanke lette ståltage eller alternativt med hvid papbelægning. De eksterne skure, der hører til hver bolig, beklædes med smalle lister i ubehandlet Thermowood.