Gå til forside

Da det blev sjovt at høre om økonomi

Mere end 50 medlemmer af vores afdelingsbestyrelser har været samlet for at blive klogere på økonomien i den almene boligsektor.

Nyhed

dato

20.03.2024

Er du ikke bogholder eller revisor kan det være svært at forstå økonomien i den almene boligsektor. Ord som henlæggelser, dispositionsfond og kommunal grundkapital er for mange fremmedord og kan være svære at forstå betydningen af.

ALFABO har derfor afholdt kursus i ’boligøkonomien i den almene sektor’ for alle medlemmer af vores afdelingsbestyrelser.

Tinus Lassen, konsulent, BL – Danmarks Almene Boliger, stod for undervisningen og sørgede for, at bestyrelsesmedlemmerne fik forståelse for regnskaber, budgetter og blev klædt på til bedre at kunne bidrage til de økonomiske overvejelser, som de kan støde på i bestyrelserne.

Lyst til at engagere sig
Blandt tilbagemeldingerne fra deltagerne lyder blandt andet:

”Som bestyrelsesmedlem har jeg fået en bedre forståelse for, hvad det er” og ”Tinus løftede det op, så det også blev ’sjovt’ at høre om økonomi.”

Ifølge ALFABOs bestyrelsesformand Bent Jacobsen og direktør Erik Lønne Gottfredsen er det vigtigt, at medlemmerne af afdelingsbestyrelserne har forståelse for økonomien.

”For at beboerne kan føle medejerskab og lyst til at engagere sig i deres afdeling, skal de også forstå, hvad der foregår og hvorfor. Det giver vi dem mulighed for med sådan et kursus,” siger de.