Om projektet

Korshusene er placeret i hjertet af Munkevænget, i den nordlige bydel. Boligerne ligger tæt ved skole, idrætshal, plejehjem, indkøbstorv med dagligvarehandel, apotek, restaurant og bageri. Området er både tæt på by og natur.

 

De 44 år gamle rækkehuse har ikke gennemgået større renoveringer ud over renovering af varmsystem samt nye døre og vinduer i 2007. En del af boligerne i området skal nu gennemgå en større renovation.

Det primære ønske med renoveringen er, at indeklima, facader og tag bringes op til nutidens standard. Hertil et ønske om, at indretningen optimeres med fokus på dagslys og tilgængelighed. På den måde bliver boligerne mere ældre- og handicapvenlige.

Renoveringen indebærer blandt andet at boligerne fremadrettet vil have større sammenhæng mellem køkken og stue. Badeværelserne bliver renoveret som plejevenlige badeværelser. Terrasser og haver bliver gjort plan med bebyggelsen, så det muligt at komme niveaufrit ind i boligerne og ud i haverne.

 

Projektet er godkendt af bestyrelsen og beboerne i oktober 2020 og renoveringsprojektet forventes at forløbe fra primo 2022 til primo 2024. Alle beboere skal genhuses under projektets fysiske udførsel og nogle af beboerne vil blive permanent genhuset. Udvalgte 2-værelses boliger sammenlægges til nye 3- og 4-værelses boliger.

 

Se mere om projektet