Gå til forside

ALFABOs beboere får ladestandere til elbiler

Aftalerne er på plads, tegningerne er færdige, og de første ladestandere er allerede klar til at sætte strøm til beboernes elbiler.

Nyhed

dato

07.07.2021

Beboerne i samtlige af ALFABOs 46 afdelinger får mulighed for nemt og billigt at oplade elbilen.

”Bæredygtighed og grøn omstilling har høj prioritet hos ALFABO. Efterspørgslen efter at bo og leve bæredygtigt er stigende, og det er nødvendigt hele tiden at følge med, så vi kan tilbyde energibesparende og klimasikrende løsninger i vores boligorganisation,” siger bestyrelsesformand i ALFABO, Bent Jacobsen, om beslutningen.

Bent Jacobsen fortæller videre, at ALFABO har lavet en gunstig aftale om elprisen, som sikrer billig strøm til beboerne. Desuden er det ALFABO, der står for etableringen, og de beboere, der bruger ladestanderne, betaler for strømmen.

Fremtidssikret service til beboerne
Ifølge formanden har beboerne taget godt imod ALFABOs nye tilbud.

”Vi havde dårligt nået at lufte tankerne om ladestandere, før de første beboere ringede og sagde, at så ville de købe en elbil.”

Direktør i ALFABO, Erik Lønne Gottfredsen, fortæller, at elladestanderne er en del af at tilbyde fremtidssikret service til beboerne.

”En bæredygtig udvikling i ALFABO handler om at understøtte de bæredygtige initiativer og løsninger, som dukker op hos beboerne og i det øvrige samfund. Med elladestandere i vores afdelinger er vi med til at sætte yderligere skub i den grønne omstilling, og gøre det nemt for vores beboere have elbil. Også når man bor i lejlighed,” siger han.

 

FAKTA

ALFABO opretter et sideaktivitetsselskab, der står for ladestanderne.

Ladestanderne tilsluttes selvstændige måler- og sikringsskabe, så den enkelte afdelings regnskab ikke påvirkes.

Installationen udføres, så det er muligt at opgradere eller udvide installationen.

Der opsættes 1 dobbelt ladestander med type 2 stik. Effekt 11 kW med mulighed for opgradering til 22 kW.

Afregningen vil foregå med en brik. På samme måde som i ALFABOs vaskerier.