Gå til forside
Log ind

”Christiansfeld er et godt sted for ældre at bo”

Annette og Flemming Lauritsen bor i en familiebolig i ALFABOs Skovparken afdeling 141. På få år har de opbygget et bredt netværk blandt naboerne i gaden og i foreningerne i Christiansfeld.

Nyhed

dato

17.01.2024

Annette og Flemming Lauritsen bor i en familiebolig i ALFABOs Skovparken afdeling 141. På få år har de opbygget et bredt netværk blandt naboerne i gaden og i foreningerne i Christiansfeld.

Efter et liv med eget hus i Kolding valgte Annette og Flemming Lauritsen, at de ville flytte i lejebolig. Og efter et mindre mellemophold i en lejlighed i Garvergården i Christiansfeld, flyttede de i 2019 ind i en treværelses familiebolig på 85 m2. Et rækkehus med have til.

"Vi har haft hus i Kolding og ville gerne have været til Korshusene i den nordlige bydel. Men der var for lang ventetid, så vi fik en lejlighed i Garvergården i stedet. Det var en udmærket lejlighed, men vi savnede udepladsen – en have – og efter knap ni måneders ventetid fik vi tilbudt rækkehuset her i Skovparken," siger Annette Lauritsen.

Beliggenheden passer ifølge Annette og Flemming også godt i forhold til familien.

"Vi har en datter i Kolding og en i Haderslev, så nu bor vi lige midtvejs for dem begge."

Aktiviteter på kryds og tværs

Både Annette og Flemming deltager i byens og boligområdets aktiviteter. Det kan være i Seniorhuset, hvor Christiansfelds ældre borgere blandt andet mødes for at spise og synge sammen. Eller i ALFABOs fælleshus, hvor beboerne to vintereftermiddage om ugen spiller kort, bob og rafler. Eller tager sig et slag krolf på boligforeningens egen bane om sommeren.

-"Vi deltager på kryds og tværs i aktiviteterne og er også med på udflugter i pensionistforeningen og i senioridrætsforeningen. Der er aktiviteter for alle, hvis blot man har lyst til at være med. Vi kendte ingen, før vi flyttede hertil. Men det gør vi nu. Vi kender mange. Her på gaden er naboerne meget imødekommende og vi har et godt sammenhold," siger Annette Lauritsen.

Til lands og til vands

Annette og Flemming har altid dyrket friluftslivet. Både som sejlere og som campister. Nu har de udvidet terrassen og har overdækket en del af den, så de kan være udendørs så meget som muligt uanset vejret.

"Når børnebørnene kommer på besøg i skoleferien, slår vi telt op i haven og så camperer de der," siger Annette.

Hun er uddannet teknisk assistent og Flemming har arbejdet som afdelingsleder. Begge arbejdede nogle år i Sønder Strømfjord i Grønland, hvor de også lærte hinanden at kende.

"Jeg mødte Annette en dag, hvor jeg var på vej ud at sejle og spurgte hende, om hun ville med. Det ville hun gerne, og så kom vi sammen," beretter Flemming. Siden har de fulgtes ad, både til vands og til lands.

HER KAN DU LÆSE MERE OM DE FORSKELLIGE BOLIGER I AFDELINGEN SKOVPARKEN I CHRISTIANSFELD