Gå til forside

Et fællesskab med plads til personlig frihed

Tove og Henning Rewitz har sat parcelhuset til salg og flytter til sommer ind i ALFABOs nye seniorbofællesskab Bøgeparken

Nyhed

dato

06.05.2024

Sælg huset og flyt i en almen seniorbolig. Den tanke har de seneste år vundet indpas hos flere seniorer, som kan se fordele i at få penge mellem hænderne, slippe for havearbejde og vedligeholdelse og få sociale relationer og aktiviteter med ligesindede lige udenfor døren.

For 70-årige Tove Rewitz og 73-årige Henning Rewitz var det også nærliggende at sætte parcelhuset i Christiansfeld, som gennem 50 år har dannet rammen om deres hjem, til salg.

”Det kræver selvfølgelig mange overvejelser at sætte huset til salg. Men vi kan se i vores omgangskreds, at der støder forskellige skavanker til,” siger Tove og fortsætter:

”Derfor besluttede vi at gøre noget, mens vi begge er friske og kan flytte sammen til det nye.”

Fri for forpligtelser
Efter sommerferien, når byggeriet af ALFABOs seniorbofællesskab Bøgeparken midt Christiansfeld, er færdigt, flytter Tove og Henning ind i en af de 17 almene seniorboliger.

”Vi glæder os til at blive fri for alle de forpligtelser, der er forbundet med det at have eget hus og have,” siger Henning.

Parret glæder sig også til at blive en del af fællesskabet og aktiviteterne, selv om de i forvejen er aktive og har travlt med badminton, gymnastik og cykling.

”Det er op til os i seniorbofællesskabet, hvad der skal ske og hvor ofte. Det skal være muligt at træde ind og ud af fællesskabet efter behov,” siger Henning og tilføjer:

”Vi kommer selvfølgelig også til at holde øje med hinanden og hjælpe, hvor der er brug for det, selv om alle gerne skulle være selvhjulpne og kan klare sig selv.”

Stor efterspørgsel
Ifølge ALFABOs formand Bent Jacobsen og direktør Erik Lønne Gottfredsen bygger Seniorbofællesskabet Bøgeparken på ønsket om at skabe et fællesskab, hvor det i trygge rammer er muligt at blive ældre og samtidig udvikle sig i fællesskab.

Kriterierne for tildeling og udlejning af seniorbofællesskabets boliger er blandt andet, at alle boligsøgende på indflytningstidspunktet er fyldt 55 år og ikke har hjemmeboende børn.

I ALFABO er der stor fokus på at udvikle fremtidens seniorboliger.

”Alt peger i retning af, at efterspørgslen på denne type bolig ikke falder. Et fællesskab med plads til personlig frihed. Derfor kommer vi også til at bygge flere af den type boliger i flere byer,” siger Bent Jacobsen og Erik Lønne Gottfredsen.

LÆS MERE OM SENIORBOFÆLLESSKABET BØGEPARKEN HER