Gå til forside

Fra villa til almen bolig: Det handler om frihed

Ritta og Egon Petersen er flyttet fra deres 142 m2 villa og 1.100 m2 have til en 90 m2 bolig på Hjortevænget i Kolding, ALFABOs afdeling 123.

Nyhed

dato

08.07.2022

Den ekstra topersoners sofa er der ikke længere plads til. Størrelsen på haven er mere end halveret, og naboerne gennem 48 år er skiftet ud med nye.

I sommeren 2020 flyttede Ritta og Egon Petersen fra deres 142 m2 villa og 1.100 m2 have til en 90 m2 bolig på Hjortevænget i Kolding, ALFABOs afdeling 123.

Men for ægteparret opvejes de færre kvadratmeter af, at der skal bruges mindre antal timer på at luge ukrudt, male træværk og rydde op.

”Vi havde længe vidst, at vi ikke længere ville eje. Vi ville gerne bo til leje. Det handler om frihed. Flere timer i døgnet og økonomisk frihed til at gøre noget med børn, børnebørn og oldebørn”, siger Egon.

I den nye bolig har Ritta og Egon omlagt haven. De har plantet hæk og bygget plantekasser. De har også lavet nyt badeværelse, fået nye døre og et nyt køkken, som de betaler til over huslejen hver måned.

”Så mærker vi det nærmest ikke”, siger Ritta om ordningen, der kaldes ’kollektiv råderet’, hvor afdelingen ’lægger penge ud’ ved at optage lån, mens lejeren betaler afdrag og renter over huslejen.

Giver tryghed at bo alment
Ritta og Egon har ikke fortrudt, at de solgte deres villa på Marienlundsvej. Udover at de savner naboerne, så er der mange fordele ved at bo på Hjortevænget.

”Vi har skønne omgivelser og er tæt på alt. Der er også et godt sammenhold i afdeling, og vi er godt i gang med at lære vores nye naboer at kende”, siger Rita og fortæller videre, at det giver ro og tryghed at bo alment.

”ALFABO sørger for vedligeholdelse af det hele. Her så pænt og ordentligt. Det er rart, at vi ikke længere skal tænke på det”, siger hun og tilføjer:

”Og så er det bare så dejligt at vide, at hvis der dukker problemer op, så kan vi bare ringe til ALFABO. Da vi lige var flyttet hertil, stoppede vores toilet. ALFABO sørgede for, at det blev ordnet med det samme”.

Afdeling 123, hvor Ritta og Egon Petersen bor, er én ud af 46 afdelinger, som ALFABO råder over. Afdelingerne ligger i kommunerne Kolding, Bogense, Vejen, Grindsted og Varde.

 

Du kan læse mere om ALFABOs afdelinger her.