Gå til forside

I Vonsild Mølle kommer beboerne hinanden ved

Bebyggelsen Vonsild Mølle i Vonsild er mere end blot et sted at bo.

Nyhed

dato

30.06.2021

Bebyggelsen Vonsild Mølle i Vonsild er mere end blot et sted at bo.

Det er et sted, hvor beboerne kender hinanden, hjælper hinanden og samles til grillaftener og hjemmebag.

”Det er ganske enkelt det gode naboskab”, siger Anna-Marie Nielsen.

Sammen med manden Jørgen Nielsen er hun blandt de første beboere, som flyttede i boligerne, der stod klar til indflytning i efteråret 2020. Hurtigt fik ægteparret skabt kontakt til de øvrige beboere i de i alt 10 familieboliger.

”Vi kendte ikke de andre i forvejen, men det kom vi hurtigt til. Det var faktisk svært at undgå”, siger Jørgen Nielsen, der hver morgen, når han går ud med skraldespanden, holder øje med, om Inger Lise Petersen og Rita Karen Hansen er stået op.

Han hjælper også med at passe haver hos flere af naboerne, mens Anna-Marie Nielsen blandt andet sørger for at købe ind for dem, der ikke selv kan.

Alle er med
Men det er ikke kun hjælpen i det daglige, der kendetegner sammenholdet i afdeling 131. Flere af beboerne har sponsoreret ting til fællesskabet. En gasgrill, markedsparasol og et tørrestativ er bare nogle af eksemplerne.

”Vi går første sommer i møde, så det er noget, vi helt sikkert får glæde af”, siger Rita Karen Hansen.

I Vonsild Mølle deltager både børn og voksne i det sociale liv. Da Inger Lise Petersen fyldte 75 år, kom en af de unge beboere forbi med et franskbrød, et rugbrød og to romkugler.

”Jeg synes, det er utrolig flot, at en 17-årig vil bruge sin tid på at gøre det for mig. Det oplever man ikke mange steder”.

Næste fællesprojekt i afdelingen er at gå sammen om at få opsat sidemarkiser på terrasserne i stedet for hegn.

”Alle bliver hørt, når der skal tages sådanne beslutninger. Vi sørger for at snakke sammen og inddrage alle. Det er med til at sikre den gode stemning”.

Du kan læse mere om ALFABOs afdelinger her.