Gå til forside

Lindehavens gavlmaleri har fået nyt liv

I forbindelse med renoveringen af boligerne i Lindehaven er gavlmaleriet ’De fire årstider’ blevet restaureret af kunstneren, som malede det for mere end 30 år siden.

Nyhed

dato

08.11.2023

Siden 1991 har beboere og forbipasserende ved ALFABOs afdeling 108, Lindehaven i Kolding, nydt synet af det smukke gavlmaleri ved Dyrehavevej. Et maleri, som i mere end 30 år har klaret regn, rusk og solens skarpe stråler. Men det store renoveringsarbejde, som i øjeblikket er i gang i afdelingen, sætter sine spor på maleriet med de smukke farver.

Derfor har kunstneren bag maleriet, Arthur Tudsborg, sagt ja til at give maleriet nyt liv.

”På trods af at det er mere end 30 år siden, jeg malede det, så er farverne forbavsende smukke og velbevarede,” siger Arthur og fortsætter:

”Men væggen er grovstruktureret, så der har i tidens løb samlet sig mange alger. Og så er der i forbindelse med renoveringsarbejdet kommet huller og revner flere steder. Der har blandt andet været 3 store ventilationshuller, som skulle dækkes.”

Maleriet, som hedder ’De fire årstider’, har lindetræet som gennemgående motiv. Farverne er lyse og klare. Og det er der ikke ændret på, fortæller Arthur.

”Mit arbejde er tro mod originalen. Det store arbejde har ligget i at rense det med algefjerner og højtryksrenser og derefter reparerer huller og revner,” siger han videre.

En sjov opgave
Når Arthur maler, er han for det meste alene. Men sådan har det ikke været i løbet af de uger, han har arbejdet på maleriet i Lindehaven.

”Der har været masser af liv, fordi der er så mange håndværkere i gang i afdelingen. Det har været sjovt. Vi har haft mange gode snakke. Jeg har også lånt vand af murerne,” siger Arthur, der ikke tidligere har haft til opgave at restaurere nogle af de mange værker, han har lavet gennem årene.

”Men det har været en spændende opgave. Det er sjovt at komme tilbage til noget, man lavede for så mange år siden,” siger Arthur og fortsætter:

”Det er et maleri, jeg er glad for. Det springer ikke lige i øjnene, men falder flot ind i omgivelserne. Det er også de tilbagemeldinger, jeg får fra folk, som kommer forbi. De er glade for, at det er bevaret.”

Arbejdet med renoveringen af boligerne i Lindehaven forventes færdigt i 2024. De mere end 60 år gamle etageboliger optimeres med blandt andet elevatorer, nye facader, altaner og fokus på dagslys.

 

LÆS MERE OM RENOVERING AF AFDELINGEN HER