Gå til forside

Skeletter og kors i forhaven: Helles halloween-have vækker opsigt

Forhaven hos Helle Clausen Kristensen, der bor i ALFABOs parcelhuse på Birkealle i Kolding, er omdannet til en kirkegård med uhygge, enorme edderkopper og lysende græskarhoveder.

Nyhed

dato

30.10.2023

To skeletter med kasketter har delt en flaske vodka, og mellem tre hvide kors titter et skelethoved frem af græsplænen.

Forhaven hos Helle Clausen Kristensen, der bor i ALFABOs parcelhuse på Birkealle i Kolding, er omdannet til en kirkegård med uhygge, enorme edderkopper og lysende græskarhoveder. Og det imponerende syn vækker opsigt. Børnehaver, dagplejere og andre nysgerrige kigger flere gange om dagen og aftenen forbi for at opleve haven.

”Udsmykningen bliver vildere år for år,” fortæller Helle, der har boet på Birkealle i 10 år.

For børnenes skyld
Hun har altid pyntet op til halloween. Også da hun boede i ALFABOs boliger på Cedervej og kun havde en altan til rådighed.

”Jeg blev helt vild, da jeg så flyttede og fik have min egen have,” siger Helle, der pynter op en måned før halloween, som altid falder den 31. oktober.

”Jeg gør det for børnenes skyld. Men selvfølgelig også min egen. Det er vildt hyggeligt at gå med,” fortæller hun videre.

Helles egne børn og svigerbørn, der er voksne, griner af hende. Men Helle er ligeglad.

”De kan jo godt bruge noget af pynten, når de selv skal til halloween-arrangementer,” siger hun med et smil.

Vilde planer for næste år
Til halloween overvejer Helle i år at klæde sig ud. Om hun skal dele hjemmebag eller slik ud til børnene, som kommer forbi i løbet af aftenen, ved hun ikke endnu.

”Men der skal ske noget nyt hvert år,” siger hun og løfter sløret for nogle af de planer, hun allerede har for halloween 2024.

”Jeg har en drøm om at tage baghaven i brug,” lyder det fra Helle, der dagen efter halloween altid piller pynten ned. Så gider hun ikke se mere på den. Desuden skal hun blot en måned senere have årets juleudsmykning i forhaven klar.

 

DU KAN LÆSE MERE OM ALFABOs PARCELHUSE BØGEVEJ OG BIRKEALLE HER