Gå til forside

Stor interesse for seniorboliger

At være senior og bo i ejerbolig med have og ansvar for vedligehold er på vej ud – på vej ind er til gengæld at bo til leje i en seniorboliger eller et bofællesskab.

Nyhed

dato

22.02.2024

Med fokus på sociale værdier, aktiviteter, fællesskab, tryghed og en respektfuld seniortilværelse med høj livskvalitet vil ALFABO bygge flere seniorboliger og seniorbofællesskaber i hele Region Syddanmark.

Den type boformer er der nemlig stor efterspørgsel på fra kommuner, beboere og fra dem, der står på venteliste til en bolig hos boligorganisationen, fortæller ALFABOs direktør Erik Lønne Gottfredsen.

”Måden, vi udlever vores alderdom på, er under stor forandring. At være senior og bo i ejerbolig med have og ansvar for vedligehold er på vej ud, mens seniorboliger og bofællesskaber vokser i popularitet. Et seniorbofællesskab kombinerer nemlig den individuelle bolig med fællesskabet og skaber rammerne om et fællesskabsorienteret, aktivt og trygt liv.”

Flere projekter på vej
ALFABO er i øjeblikket i fuld gang med opførelsen af Seniorbofællesskabet Bøgeparken, som består af 17 almene seniorboliger beliggende midt i den historiske by Christiansfeld. Bøgeparken bygger på ønsket om at skabe et fællesskab, hvor det i trygge rammer er muligt at blive ældre og samtidig udvikle sig i fællesskab. For at komme i betragtning til de attraktive boliger skal man blandt andet være fyldt 55 år og ikke have hjemmeboende børn.

Ifølge ALFABOs formand Bent Jacobsen er flere lignende seniorboliger og seniorbofællesskaber på vej.

”Vi kan mærke, at der er stor efterspørgsel på den type boliger i alle de kommuner, vi i forvejen har boliger i. Så det er klart, at vi arbejder i at sætte flere seniorboligprojekter i gang,” siger formanden og tilføjer, at det dog ikke behøver at hedde ’bofællesskab’ for, at boligorganisationen indtænker fællesskab og aktiviteter:

”Hos ALFABO vægter vi fællesskabet højt. Uanset, om der er tale om nybyggeri, renovering eller eksisterende boliger. Det gør vi ved at sikre, at faciliteterne er til rådighed. I vores afdelinger har beboerne alt lige fra fælleshuse, gårdrum, oplevelses- og læringshave til cykelværksted og gårdrum, som de frit kan bruge,” siger han.

Det er allerede nu muligt at skrive sig på venteliste til Seniorbofællesskabet Bøgeparken i Christiansfeld. LÆS MERE HER

Boligerne er indflytningsklar i løbet af sommeren 2024.

ALFABO holder åbent hus i de nye boliger torsdag den 7. marts kl. 13-16.

Adresse: Skovparken 3-35C, Christiansfeld.